logo Felles nettløsning for spesialisthelsetjenesten
  • Pasientinformasjon i fellesinnhold
    Denne informasjonen er generell og erstatter ikke kontakt med, eller undersøkelse og behandling hos, autorisert helsepersonell. For informasjon om behandling på ditt sykehus, må du oppsøke sykehusets nettsider.

Undersøkelse

EEG for barn

EEG er en forkortelse for elektroencefalografi. EEG måler strømmen i hjernen og viser når hjernen en kort stund ikke virker som den skal. Noen sykdommer i hjernen gjør at strømmen blir forstyrret. EEG kan fortelle om du har epilepsi og hvordan epilepsi påvirker hjernen din.

Denne teksten om EEG er ment for deg som er barn og foreldrene dine.

Før

Når du skal ta EEG må du ha nyvasket hår.

Under

Illustrasjonsfoto, jente med ledninger på hodet.

Når du skal ta EEG får du ledninger på hodet. Du må sitte rolig når ledningene festes med en slags krem. Undersøkelsen gjør ikke vondt.

Illustrasjonsfoto av jente med EEG-utstyr og nettinghette

Du får en nettinghette over ledningene for at de skal sitte godt. Ledningene festes til et måleapparat. De voksne skal trykke på en knapp hvis du får anfall. Det kommer fram et sikk-sakk-mønster på en datamaskin mens man tar EEG.

Illustrasjonsfoto av jente med EEG-utstyr

Når du har på EEG kan du leke, se på TV og spille spill, men du kan ikke hoppe og løpe rundt.

Illustrasjonsfoto, jente som sover med EEG-utstyr

Noen har på ledningene en kort stund, mens andre sover med de til neste dag.

Etter

Når ledningene er tatt av må du vaske håret. Det kan ta noen dager før du og foreldrene dine får svar på undersøkelsen. Da vil legen fortelle dere hvordan hun eller han kan hjelpe deg.