-
Pasientinformasjon i fellesinnholdDenne informasjonen er generell og erstatter ikke kontakt med, eller undersøkelse og behandling hos, autorisert helsepersonell. For informasjon om behandling på ditt sykehus, må du oppsøke sykehusets nettsider.Se pasientinformasjon fra ditt sykehus
Undersøkelse
Geriatrisk utredning
Du er henvist til utredning ved geriatrisk poliklinikk. Geriatrisk poliklinikk tar imot pasienter til utredning av uavklart sykdom/funksjonssvikt.
Tverrfaglige utredninger
- Utredning av funksjonssvikt
- Utredning av symptomer på demens eller depresjon/angst som er for kompliserte til å utredes i primærhelsetjenesten
- Utredning av medikamentbivirkninger og polyfarmasi
- Førerkortvurdering
- Følgetilstander etter hjerneslag
- Utredning av gangvansker, dårlig balanse og falltendens
- Utredning av vekttap
Innholdet i utredningen blir tilpasset årsaken til at du har blitt henvist.
Geriatrisk poliklinikk kan ofte tilby hjemmebesøk ved behov, tverrfaglig undersøkelse med lege-konsultasjon, daginnleggelse, nettverksmøter.
Daginnleggelse/dagutredninger kan særlig være aktuelt for pasienter med demens, med sammensatte problemer eller falltendens.
Før
- Vi ønsker at du tar med deg briller, høreapparat og oppdatert medisinliste.
- Det er ønskelig at du tar med deg noen pårørende.
Under
Når du kommer til avtalen vil du bli tatt imot av helsepersonell og du får informasjon om hva som skal skje. Som regel vil du møte lege og sykepleier, eventuelt andre fagpersoner avhengig av hva slags type utredning du skal gjennomgå.
Utredningen bygger på tidligere undersøkelser og behandlinger.
Etter
Etter utredningen vil legen diskutere resultatene med deg og foreslå videre behandling eller støtte. Da får du vite om det er aktuelt med flere kontroller i spesialisthelsetjenesten. Vanligvis er det fastlegen som har ansvar for videre tiltak og tilrettelegging.
Pårørende kan få informasjon om deg og din tilstand dersom du gir samtykke til det.
Det blir utarbeidet en skriftlig rapport som oppsummerer utredningen. Rapporten blir sendt til deg og den som har henvist til utredningen (vanligvis fastlege).