logo Felles nettløsning for spesialisthelsetjenesten
  • Pasientinformasjon i fellesinnhold
    Denne informasjonen er generell og erstatter ikke kontakt med, eller undersøkelse og behandling hos, autorisert helsepersonell. For informasjon om behandling på ditt sykehus, må du oppsøke sykehusets nettsider.

Undersøkelse

Repetitiv nervestimulering og singel fiber EMG

Hensikten med undersøkelsen er å kartlegge samspillet og overgangen mellom nerver og muskler. Ved repetitiv nervestimulering gis gjentatte, små strømstøt over nerver i hånden, skulderen og i ansiktet. Ved singel fiber EMG undersøker vi også enkelte musklers aktivitet ved å stikke en liten nål inn i musklene.

Før

  • Ansiktet må være rent og uten sminke eller fuktighetskrem
  • Ikke bruk fuktighetskrem på armer eller ben før undersøkelsen
  • Hold hender og føtter varme
  • Ikke ta medisinen Mestinon på undersøkelsesdagen

Under

Du ligger avslappet på en benk. Ved repetitiv nervestimulering fester vi elektroder til huden og du får gjentatte små strømstøt. Undersøkelsen gjøres ofte i hånden, skulderen og ansiktet.
 
Ved stimulert single fiber EMG gis gjentatte, små strømstøt i en nerve i ansiktet mens vi registrerer signalene med en tynn nål i muskulaturen i ansiktet.

Undersøkelsene varer i 1,5 til 2 timer. Undersøkelsene er trygge og det er ingen kjente alvorlige bivirkninger eller komplikasjoner. Noen opplever de som litt smertefulle, og man kan være øm etterpå, men dette er forbigående.

Etter

Testen blir vurdert av spesialist som sender resultatet til legen som bestilte undersøkelsen.